Tekstversie

U bevindt zich hier:

Jubileum 1932-2012

programma Open Dag 2012

Lid worden

Zoeken naar:

Algemeen:

Startpagina

Contact Uitvaartleider -spoed

Copyrights

Inhoud site

Lettergrootte

Links

Updates

Webmaster

Algemeen

Klik op foto voor vergroting

De Diepenveense Begrafenis Vereniging (DBV) is per 1 oktober 1932 opgericht. Doelstelling van de vereniging is de algehele verzorging en begeleiding van begrafenissen en crematies in Diepenveen en omgeving.

Tijdens de oprichting van de DBV was het - evenals in veel andere plaatsen - in en rond Diepenveen gebruikelijk, dat trouw en rouw onderdeel waren van de zogenaamde "nabuurhulp". De bewoners stonden volgens ongeschreven regels ook tijdens vreugde en verdriet klaar voor elkaar.

Sinds de oprichting is de DBV voor wat betreft haar doelstelling eigenlijk niet veel veranderd. Ook nu nog staat de DBV dag en nacht voor u klaar en worden na een overlijden zowel de begeleiding, als de uitvoering van uitvaarten in Diepenveen en de regio met veel zorg en aandacht uitgevoerd. Dit doen wij voor zowel leden als niet-leden. Leden van de DBV, of hun nabestaanden, genieten echter een aanzienlijke vermindering van de uitvaartkosten. Het maakt bij de uitvoering va onze werkzaamheden geen verschil uit, of en waar u eventueel bent verzekerd tegen uitvaartkosten.

Interieur Tjoenerhof 2

Bij de uitvoering van onze taken staan een uitvaart-verzorger, dragers en een viertal dames van de Aulaservice ter beschikking. Indien nodig worden extra personeelsleden en/of middelen ingezet.

De DBV is een zelfstandige vereniging zonder winstoogmerk die goede contacten onderhoud met naburige (streekgebonden) instellingen en verenigingen die dezelfde doelen nastreven. Genoemde partijen hebben inmiddels de intentie uitgesproken om, als de situatie er om vraagt, elkaar in de uitvoering bij te staan. Bij een aantal zaken wordt er reeds intensief samengewerkt.

Aula Tjoenerhof 4

Op de begraafplaats Tjoenerhof heeft de DBV de beschikking over een aula. In dit gebouw is onder andere een rouwkamer aanwezig, waar een overledene kan worden opgebaard. De aula is voorts zeer geschikt voor een condoleance- en/of uitvaartplechtigheid. De zaal biedt plaats aan 100 personen. Er is tevens een eenvoudige keuken aanwezig van waaruit tijdens een condoleance koffie/thee kan worden verzorgd. Ook na een uitvaart kunt u hier koffie/thee evenals een eenvoudige broodmaaltijd gebruiken.

Ook uitvaartorganisaties buiten Diepenveen kunnen overigens gebruik maken van de aula en haar voorzieningen.

Als u belangstelling heeft voor een uitvaartverzekering, kunt u daartoe contact opnemen met ons
secretariaat. We werken in dit kader samen met de Verzekeringsmaatschappij Twenthe. Met deze verzekeraar bestaat - tot wederzijdse tevredenheid - een jarenlange samenwerking.

 

Lid worden?

Als u lid van onze Begrafenisvereniging Diepenveen wilt worden, kunt u zich aanmelden bij de heer J.H. Crezée, voor zijn gegevens klikt u hier.

U kunt zich echter ook via deze website aanmelden, daarvoor gebruikt u een speciaal en eenvoudig aanmeldingsformulier (
HIER klikken).

 

Klik hier om naar boven te gaan.