BEGRAAFPLAATSEN IN DIEPENVEEN

Ingang Begraafplaats Roeterdshof

In Diepenveen (gemeente Deventer) zijn twee algemene en enkele kleine private begraafplaatsen. U vindt hierna een beschrijving van de algemene begraafplaatsen. Voor een fotoimpressie van begraafplaats Tjoenerhof kunt u hier klikken, voor de begraafplaats Roeterdshof klikt u hier.

Indien u reist met openbaar vervoer, kunt u Diepenveen bereiken vanuit de NS-stations van Deventer en Olst. Vanuit Olst en Deventer bestaat een
busverbinding naar Diepenveen. Vervoer naar de begraafplaats vanaf de bushalte of vanaf de kerk dient u zelf ter plaatse te regelen. In een voorkomend geval kunt u desgewenst ook tijdig contact opnemen met de uitvaartleider (klik hier).

Begraafplaats Roeterdshof

Laan in Begraafplaats Roeterdshof

De oudste begraafplaats ligt aan de Roeterdsweg in Diepenveen-dorp. Deze locatie is reeds vanaf 1871 de algemene begraafplaats van Diepenveen, waar u ook enkele zgn. oorlogsgraven aantreft, graven van slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Jaarlijks vindt daarom op deze begraafplaats op 4 mei de officiële dodenherdenking voor Diepenveen plaats. Er wordt nu alleen nog maar in reeds gekochte, bestaande graven bijgezet. Nieuwe graven worden hier niet meer uitgegeven.


Begraafplaats Tjoenerhof

Begraafplaats Tjoenerhof

Begin 1970 is gestart met de aanleg van een nieuwe begraafplaats: Tjoenerhof. Deze is gelegen in het Kolkbos, even ten oosten van Diepenveen nabij de Averlose Houtweg 14C. Het betreft hier een zogenaamde bosbegraafplaats met een prachtige, natuurlijke en rustgevende uitstraling. De ongedwongen aanleg van paden en beplanting geeft een parkachtige indruk waar de natuur de boventoon voert. Deze begraafplaats is in 1975 in gebruik genomen.

De uitgifte van graven en het verstrekken van informatie hieromtrent wordt namens de Gemeente Deventer verzorgd door Yarden Steenbrugge/Begraafplaatsen Deventer, Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Yarden Steenbrugge via een speciaal telefoonnummer 0570-626157.

OPENINGSTIJDEN van de begraafplaats:
mei t/m september 08.00 - 20.00 uur;
oktober t/m april 09.00 - 17.00 uur.

Let op als u uw voertuig op de parkeerplaatsen van de begraafplaats of elders op de begraafplaats parkeert dat de hoofdpoort om 16.00 uur op slot gaat!! De loop-poort blijft open.

De adresgegevens van YARDEN zijn als volgt:
Yarden Uitvaartorganisatie,
locatie Steenbrugge
Raalterweg 29
7431 PA Diepenveen
algemeen telefoonnummer 0570-622784

 

OVERIGE BIJZONDERHEDEN TJOENERHOF

Aula Tjoenerhof

In deze bijzonder rustige en groene omgeving treft u op deze begraafplaats centraal gelegen de Aula Tjoenerhof aan. De begraafplaats is verder ingedeeld in familie-, kinder- en urnengraven. Tevens is er een strooiveld met een gedenkzuil aanwezig.

Toegangsroute Tjoenerhof

Impressie van begraafplaats Tjoenerhof

De toegangsroute wordt vanaf de Boxbergerweg in Diepenveen duidelijk met borden aangegeven.
Voor gebruikers van Tom-Tom en andere navigatieapparatuur:
het adres van begraafplaats Tjoenerhof is: Averlose Houtweg 14C, Diepenveen. Deze weg is een zijweg van de Boxbergerweg.

Crematorium

Even buiten Diepenveen bevindt zich ook een crematorium (Steenbrugge).